+38 050 162 95 64
» » Прокат авто: ризики для сторін

Прокат авто: ризики для сторін

Що являє собою договір оренди? Це цивільно- правову угоду , яке полягає в тому , що одна сторона надає іншій у користування певне майно на деякий термін і за це отримує грошову винагороду.

 

Коли укладається договір на прокат авто в м. Суми , в угоді передбачаються специфічні умови , пов'язані з особливостями правового статусу автомобіля як майнового об'єкта. Для клієнта вкрай важливо уважно ознайомитися з текстом контракту і переконатися в тому , що зміст кожного пункту йому абсолютно зрозумілий. Такі умови , як щоденний пробіг , технічний стан , штрафні санкції та пеня , мають велике значення. Переконайтеся в тому , що характеристики авто , записані в договорі або додатку до нього , відповідають даним машини , ключі від якої вам передають .

 

Важливо розуміти , що з юридичної точки зору оренда авто в місті Суми пов'язана з ризиком для обох сторін договору . Найбільш поширеним ризиком є ​​порушення термінів дії контракту. У такому випадку діє презумпція , що орендодавець несе збитки - він не має можливості отримати прибуток через відсутність об'єкта оренди, тому орендар зобов'язаний виплатити штраф або пеню , яка компенсує збиток . Цей правовий механізм так само спрямований на те , щоб стимулювати правомірна поведінка . Найчастіше для забезпечення виконання зобов'язання в договорі передбачається заставу. Якщо клієнт присвоює машину собі , то він підпадає під юрисдикцію органів кримінальної юстиції.

 

Пам'ятайте про те , що перевищення цифри на тахометрі так само тягне за собою фінансові санкції , іноді достатньо суворі . Найчастіше краще укласти договір на більш тривалий термін , ніж виплачувати пеню за порушення істотних умов контракту.

 

На жаль , кожен водій на дорозі - потенційний учасник дорожньо -транспортної пригоди. Для того , щоб уникнути судової тяганини , потрібно уточнити наявність страхового поліса , який допоможе покрити витрати у разі аварії. Найкраще звернутися за консультацією до юриста , тому що страхові договори мають багато нюансів , залежно від яких збитки компенсується повністю , частково або взагалі не компенсується .

 

 

Таким чином , сторони угоди на оренду автомобіля несуть розумні ризики , уважність і адекватна поведінка на дорозі допоможе вам уникнути непередбачених ситуацій.

Our cars